De 5 mooiste fotolocaties op Texel

Texel is natuurlijk overal prachtig maar er zijn een paar fotolocaties in het bijzonder die erg populair zijn voor portret en familie fotografie door hun eigen karakter. Hierbij mijn top 5 meest gefotografeerde foto locaties voor familieportretten. Bij elke fotolocatie bevinden zich ook fijne horeca gelegenheden om na de fotoshoot even lekker bij te komen.

5. Strandpaal 9

Het eerste paviljoen wat je aantreft nadat je van de boot gegaan bent. De weg ernaartoe is al genieten voor natuurliefhebbers. Door het bos en duinen kom je in een groot natuurgebied waar (wilde) koeien en paarden grazen. Op zonnige dagen staan deze uren te pootjebaden in de ondiepe meertjes die daar ontstaan zijn. Er zijn maar weinig mensen die zo door fietsen en zich niet laten verleiden om hier een foto van te maken. Het strand bij paal 9 heeft zwaar te voortduren tijdens een storm. Elk jaar word het strand iets kleiner. De steile duin afslag en mooie zonsondergangen is kenmerkend voor deze plaats.

foto locatie

 

4. Strandpaal 12

Ook strandpaal 12 grenst aan het prachtige natuurgebied ‘De Bollekamer’ waar 2 mooie wandelroutes doorheen lopen. Ook hier lopen de koeien en paarden vrij in de natuur. Ik loop hier vaak rond met cursisten die een fotografie workshop volgen bij mij. Het gebied is heel afwisselend en combineer ik uitleggen, fotograferen en tekenen in het zand met een fijne wandeling van 2 1/2 uur.

foto locatie-paal 12

3. De Texelse vuurtoren

Elke Texel fan is er mee op de foto gegaan, de Texelse vuurtoren! Op zonnige dagen komt de zon niet uit een ideale hoek waardoor ik in de praktijk toch ook vaak foto’s de andere kant op maak.  Maar de lokatie is super ook door de hoge duin partij waar vaak luwe plekjes door ontstaan. Handig op dagen met veel wind! Het strand is hier enorm groot. Een foto bij de zee maken is hier geen optie omdat het zo 25 minuten lopen is.

foto locatie-vuurtoren Texel

2. Strandpaal 17

Dit stukje strand is vooral bekend door het luxe strandpaviljoen en Ecomare. In de zomer is dit één van de drukste stranden van Texel. Toch zijn er paden naar het strand toe die erg geschikt zijn voor een mooie familieshoot in de duinen en het strand. Bovendien mooi in het midden van het eiland dus goed bereikbaar.

foto locatie-paal 17

1. Steiger bij strandpaal 33

Op 1 staat de steiger die is bedoeld voor de opstappers naar de veerpont naar Vlieland ‘ De Vriendschap’ die alleen in de zomer vaart. Maar elke jaar een zeer gewild foto object voor portretfotografie en bruiloften maar ook mooie ver gezichten. In het laagseizoen blijven alleen de palen staan wat ook een mooie foto’s oplevert.  In de zomer rond 11.00 en 18.00 uur stappen er veel mensen op of van de boot af en is het geen goed moment om foto’s te maken. Gelukkig is het strand groot genoeg en zijn er ook nog een paar fotogenieke duinen. Deze locatie is ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn door gebruik te maken van het toegankelijke terras bij het paviljoen.

foto locatie- kaap noord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *