Workshop Landschapsfotografie

Tijdens deze workshop landschapsfotografie op Texel concentreren we ons grotendeels op het landschap rond de Texelse kust. Naast het opfrissen van de basisbegrippen vertel ik meer in detail over belichting, compositie, het belang van goede voorbereiding en het gebruik van nd-filters. We gaan experimenteren met lange sluitertijden en gaan technisch fotograferen. Met LEE ND-filters en LEE verloop filters. Elke filter geeft een ander effect op de foto.

Wat leer je?

Je leert de fijne kneepjes van fotograferen met ND  filters. Ik ben in het bezit van verschillende LEE ND filters die jullie mogen uitproberen. De filters in combinatie met lange sluitertijden kunnen een bijzonder effect aan de foto geven. We gaan ook dieper in op termen als scherptediepte en hyperfocale afstand en compositie.

Voor wie is deze workshop landschapsfotografie?

Deze workshop fotografie is bedoeld voor mensen die de basis kennis al onder de knie hebben en meer met filters willen doen of graag met een gids op pad willen die de mooie plekken van Texel laat zien. Privé-les of in een klein groepje mogelijk. Locatie in overleg.

De Steiger van Oudeschild

Wat heb je nodig?

Wat je nodig hebt voor een goed landschapsfoto is een spiegelreflexcamera met een groothoeklens bij voorkeur, een statief en ND-filters. Mocht je niet in het bezit zijn van ND-filters (grijs filters) kun je die lenen van mij. Handig is ook een draadontspanner  of een camera afstandsbediening als je die hebt.

Neem contact met mij op

Landschapsfotografie Texel