Workshop Fotografie Texel

Verspreid over het jaar geef ik fotografie workshops op Texel. De locatie is verschillend maar altijd in de buurt van het strand en het bos. De workshop Fotografie geef ik aan kleine groepjes van maximaal 6 mensen zodat ik voldoende aandacht aan iedereen kan besteden.

De workshop begint altijd met een kopje koffie

of thee en ondertussen maken we kennis met elkaar. Iedereen heeft zijn eigen reden om de workshop te volgen. Zo heb ik al kennis gemaakt met wetenschappers, verslaggevers, natuurliefhebbers, trotse oma’s en kleine groepen die op personeelsuitje waren.

Fotografie cursus TexelWe nemen alle knoppen op de camera kort door en ik leg uit wat deze instellingen met elkaar te maken hebben. Om dit beter te begrijpen geef ik een foto opdracht en gaan we naar buiten om deze uit te voeren naar eigen inzicht. Rond half één staat er een lunch klaar, broodjes met verschillende vleeswaren, kaas en zoetigheid. We bespreken elkaars foto’s en ik geef nog wat meer uitleg over compositie en camera standpunt.

Daarna mogen de wandelschoenen aan en gaan we op pad met een nieuwe uitdagende foto-opdracht, door het Texelse bos en duinen richting het strand. De sfeer van het eiland prikkelt je creativiteit en daagt uit, het is ontzettend leuk om te zien hoe verschillend mensen de dingen zien terwijl we de zelfde ronde lopen. Bij terugkomst bespreken we het resultaat onder het genot van een warm drankje met iets lekkers en beantwoord ik de laatste vragen. De opdrachten en beschrijving van de instellingen mag mee naar huis zodat deze nog eens nagelezen kan worden.

De cursisten zijn altijd enthousiast en willen de volgende dag meestal gelijk op pad om verder te oefenen. Vaak ontvang ik dan in de loop van de week erna de mooiste foto’s. Het geeft me ontzettend veel energie als het lukt om mijn enthousiasme over te brengen aan de cursisten die duidelijk betere foto’s maken na de workshop fotografie.

Een deelnemer van mijn Fotografie workshop heeft een blog geschreven over wat ze geleerd heeft!

Dit jaar ga ik ook korte workshops geven op maat, bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeest, personeelsuitje of onderdeel van teambuilding op Texel. Niks is me te gek. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *