Landschapsfotografie

Landschapsfotografie is een geliefd onderwerp bij veel fotografen. Ook niet-fotografen nemen de camera mee als ze wandelen of op vakantie gaan. Landschapsfotografie is mooi, het laat zich betrekkelijk eenvoudig benaderen en het ondergaat boeiende veranderingen door de dag heen en verschilt elk jaargetijde.

Landschap aan de muur

Maar waarom maken mensen er zo graag foto’s van en hangen ze die vervolgens aan de muur? Landschappen veranderen bij elke weersituatie. Een landschapsfoto is altijd verbonden met het weer op dat moment. Het landschap kent altijd een seizoen: het is winter, lente, zomer of herfst. Landschapsfoto’s zijn altijd afhankelijk van het weer en van de tijd van de dag. Dus van dat specifieke licht op dat moment op die plaats. En ook het seizoen speelt een belangrijke rol. Denk aan het aanwezige kleurenpalet, de stand van de zon, de activiteiten van de bewoners van het landschap. Landschapsfoto’s roepen een herinnering, een emotie op.

Zoekt je iets speciaals voor aan de muur? Misschien heb ik jouw ideale wanddecoratie al geschoten of wil je een foto verzoek indienen? Neem gerust contact met mij op of neem een kijkje in mijn portfolio en geniet van mijn landschapsfoto’s.

landschapsfotografie-texel-vakdesign

Een mooie landschapsfoto doet je verwonderen,

trekt je het landschap in, fascineert en blijft hangen.

Hoe maak je een goede landschapsfoto? Wat heb je daarvoor nodig en hoe zie je een goede landschapsfoto in het op lokatie? Wil je hier graag meer over weten of misschien wel persoonlijke begeleiding? Volg een landschapsfotografie workshop bij mij in groepsverband of individueel, ik help je graag!

landschapsfotografie-vakdesign-texel