Basiscursus Fotografie

 

workshop-landschapsfotografie
workshop-landschapsfotografie

 

Fotograferen is leuk! Speciale momenten of unieke vakanties vastleggen. Of gewoon tijdens een wandeling mooi beelden vastleggen. Om met meer kennis te fotograferen en met plezier betere foto’s te maken nodig ik je uit om een basiscursus fotografie bij mij te komen volgen.

Wat is de betekenis van alle knopen op je fototoestel? En waarom is een foto niet scherp of overbelicht? In de basiscursus fotografie leer je de camera begrijpen waardoor je in staat bent het beste uit je camera te halen. Of je nu een spiegelreflexcamera hebt of een compactcamera. De cursus vindt plaats op Texel. De sfeer van het eiland prikkelt je creativiteit en draagt bij aan een onvergetelijke dag.

Wat leer je?

Je leert van alle knoppen op de camera wat de functie is . Allereerst nemen we de fotografietermen door zoals sluitertijd, diafragma, iso en witbalans. Daarna bespreken we de instellingen en mogelijkheden van je camera. Tijdens deze uitleg oefenen we buiten met de verschillende instellingen en leren door te doen. Na de lunch gaan we oefenen in de praktijk op het Texelse strand en in de duinen. We bekijken elkaars foto’s en zo komen we er al oefenend achter welke camera-instellingen optimaal zijn in verschillende situaties. Ook leer je spelen met licht, scherptediepte en de verschillende hoeken van waaruit je kunt fotograferen. Aan het eind van de dag heb je genoeg kennis om zelf het effect en de uitstraling van je foto te bepalen. Je weet hoe je de instellingen moet gebruiken en leert via oefenen, leuke opdrachten en samenwerken met andere fotografen-in-de-dop om mooie en creatieve foto’s te maken.

Waar is de cursus?

De cursus vindt plaats bij en in de Texelse duinen en aan het Texelse strand.

Voor wie is deze basiscursus fotografie?

Deze basiscursus fotografie op Texel is bedoeld voor iedereen die graag de techniek achter de camera wil begrijpen en betere foto’s wil maken. Ook mensen die al wel ervaring met fotograferen hebben leren veel van deze cursus.

Wat heb je nodig?

Het enige dat je nodig hebt is je camera. En dat mag ook een spiegelreflexcamera of compactcamera zijn. Alle cameratypen zijn welkom.

Om een afspraak te maken kun je mij bellen of een e-mail sturen.