Fotograaf op Texel

Als ik de deur uitga sta ik binnen een paar minuten in de gevarieerde Texelse natuur met bijzondere planten en dieren. Natuur die uniek is in Nederland en zelfs voor Europa. Als fotograaf op Texel voel ik mij een bevoorrecht mens met zoveel natuurschoon om mij heen.

Typisch Texel

Op Texel staan de typisch gevormde schapenboeten. Deze schuren werden als schaapskooi gebruikt maar dienen tegenwoordig alleen nog voor opslag van hooi en kleine werktuigen. De Texelse schapen zijn winterhard en blijven bij zeer koud weer buiten. Ze zoeken dan de luwte van de boet of de tuinwal op. Alle schapenboeten staan met de platte kant ( en de toegangsdeur) naar het noordoosten, omdat de wind op Texel voornamelijk uit het zuidwesten waait. In veel weilanden zitten ook drinkpoelen, de zogenaamde “kolken”. Deze kolken zijn aangelegd als drinkwatervoorziening voor het vee. Door het flauw aflopende talud kunnen de dieren zonder gevaar uit de kolken drinken. Texel staat ook bekend als een echt vogeleiland waar veel soorten vogels voorkomen. Dit komt vooral door de ligging van het eiland langs de noordwestkust van Europa, precies in de baan waarlangs veel trekvogels vliegen. Een paradijs voor vogel liefhebbers.

Het strand van Texel

Het belangrijkste kenmerk van de Waddenzee is de enorme verplaatsing van water tijdens eb en vloed. Twee maal per etmaal vallen grote delen van de Waddenzee droog, terwijl het wad tijdens vloed helemaal onder water staat. Voor een fotograaf op Texel is het decor geen uur hetzelfde. Bijvoorbeeld in het natuurgebied De Slufter groeien bijzondere planten zoals zoutmelde, zeekraal, de geurige zeealsem en het lamsoor, waarvan de bloemen rond augustus het hele gebied paars kleuren wat ook een prachtige beelden oplevert.

Foto wandeling

Kortom fotografen met diverse interesses kunnen uitermate goed uit de voeten op Texel. Inmiddels ken ik de meest fotogenieke plaatsen op Texel en ik vind het leuk om samen met andere fotografen op pad te gaan en samen enkele uren gezellig te fotograferen. Dus heb je geen behoefte aan een fotografie workshop maar wel aan een gezellige fotowandeling met iemand met kennis van de omgeving. Als ik tijd heb ga ik graag met je mee op pad! Mail me gerust, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *