Hoe bereid ik mijn kinderen voor op een fotoshoot

 

Familie fotoshoot

Tijdens een familie fotoshoot zijn de kinderen vaak de grootste uitdaging. Sommige kinderen zijn angstig of juist snel afgeleid. Daarom is het helemaal niet gek om je kinderen voor te bereiden op een fotoshoot. Als je speciaal nieuwe kleding gekocht hebt laat je kind deze dan een keer thuis aantrekken zodat je weet dat er tijdens de familie fotografie geen negatieve reactie komt. Vertel de kinderen wat jullie gaan doen maar geef je kind niet het gevoel dat er iets ‘verplichts’ moet gebeuren, wat ze moeten doorstaan, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de tandarts. Zeg niet tegen een kind ze “zich even goed moeten gedragen” in ruil voor snoep of een cadeau – dan verwacht het kind vast dat er iets vervelends gaat gebeuren.

Kinderen voorbereiden op een fotoshoot

Tijdens het fotograferen

Kinderen zijn heel gevoelig voor de stemming van mij maar zeker van hun ouders. Zijn jullie gespannen of  gehaast dan zullen de kinderen dit meteen overnemen en ook onrustig worden. Vertel de kinderen dat het een leuke belevenis zal zijn op het strand met leuke opdrachten en spelletjes. Indien mogelijk kunnen jullie iets meenemen om mee te spelen tijdens de fotoshoot. Denk aan een bal of een schepje bijvoorbeeld.

Laat mij als fotograaf in contact met jouw kinderen komen en voor de begeleiding en entertainment zorgen. Het is wel goed als je in de buurt blijft, dat geeft de kinderen vaak meer vertrouwen maar laat mij het woord doen. Sta je kind wat meer vrijheid van expressie toe. Ik vraag vaak wie het leukste van de familie is (lees gekste) en die mag mij assisteren. Wees voorbereid … ik vraag de leukste dingen aan mijn assistent om te doen. Zoals een dier nadoen zonder geluid waarbij de kinderen mogen raden.

kinderen voorbereiden

Kleine kinderen en baby’s fotograferen

Hele kleintjes en baby’s zijn nog niet gevoelig voor hun lollige oom die als een konijntje door de duinen springt. Zorg dat ze het niet koud krijgen soms is een doek of een kleed handig, zorg dan dat deze een beetje bij de kleding past qua kleur. Bij kleine kinderen moeten hun neuzen en mondjes vast af en toe schoongemaakt worden, neem dus tissues of vochtige doekjes mee. Een flesje of iets te eten bij de hand en we gaan optimaal op pad om ontspannen en spontane foto’s te maken!

2O5A7765

Heb je na deze tips zin gekregen om een afspraak te maken met mij voor een fotoshoot op Texel? Of misschien heb je nog een vraag?

Mail mij gerust, zodra ik kan zal ik antwoord geven!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *